Край с хартиените ваучери. Коя е датата

Популярно платежно средство у нас ще претърпи сериозна промяна. Остава по-малко от месец до изтичането на преходния период, в който работещите могат да получават ваучерите си за храна – и на хартия, и в електронен вариант. От 1-ви юли те ще бъдат само електронни. За БНР главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат да приемат хартиените ваучери – до изтичането на срока на валидност, изписан върху тях:

„Хората трябва да са спокойни, че ако на ваучера им пише, че той е валиден до 2025 г., няма опасност да загубят средствата си. При електронните ваучери срокът на валидност е същия, както е и на хартиените ваучери – в срок до една година след издаването. Така че хората трябва да следят тази валидност. Повечето оператори предлагат начини за проверка – най-често на мобилно приложение или по телефона. Първо се харчат, първо се „дърпат“ средствата с най-кратка валидност“. Над 750 хиляди са ползвателите на популярната социална придобивка, а лицензираните оператори на ваучери са 11.

 

Свързани новини

ЕЛЕКТРОХОЛД ПРОДАЖБИ ПРЕДЛАГА ИЗГРАЖДАНЕ НА ФОТОВОЛТАИЧНИ СИСТЕМИ ЗА СОБСТВЕНИ НУЖДИ
Компанията предоставя цялостна услуга по проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация с минимален ангажимент за клиентите

vesito

Червената бизнес инвазия пак удари на камък! И Басейнова дирекция поряза „Универсал Строй Консулт“ в опита да бетонира “Бачиново“, районът е с висока опасност от наводнения

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 24 януари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.