Комедията „Българската литература накратко“ на 15 септември в Театър „Невена Коканова“ в Дупница

„Българската литература накратко“ от Иво Сиромахов
Да започнем новата учебна година с усмивка!
Комедията „Българската литература накратко“ като обществено огледало
На 15.09. 2024 г от 19 часа в театъра в Дупница ще гостува комедията „Българската литература накратко“, в която се подчертава огромно уважение към труда на учителите и паметта на българските класици. В главните роли: Ненчо Илчев, Стефани Ивайло и Златомир Молдовански.
Действието на пиесата се развива в класната стая на едно училище. Трима учители са изправени пред предизвикателството да преподадат цялата българска литература атрактивно и модерно, така че да бъде разбрана от съвременните ученици. Учителите всеотдайно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина и правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“.
През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“ разказва за абсурдната ситуация в обществото ни и стресовете в българското образование, с които се сблъскват ученици и учители.
15 септември е дата-символ в българския календар! Начало на новата учебна година, когато с трепет изпращаме децата си на училище за нови знания и успехи. Организаторите на спектакъла са избрали датата и като емоционален старт на новата учебна година, за да стартираме с усмивка! Билетите са вече в продажба!
ОбДТ „Невена Коканова“
гр. Дупница
15.09.2024 г 19:00 часа
Билети на касата на театъра

Свързани новини

Започва авариен ремонт на довеждащ водопровод в село Баня

vesito

Фестивал на доброто в село Дамяница

vesito

В Благоевград: Празник на книгите

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.