Кметът на Петрич със забрана включително и използването на фойерверки за празниците на селата в общината

ВАЖНО !!!
Нека имаме гражданска отговорност! В сила са противопожарни мерки, които целят да се намалят рисковете за възникване на пожари!
Трайно високите температури увеличават предпоставките за възникване и бързо разпространение на пожари в природата.
-Като най-чести причини се установяват: небрежност при боравене с огън на открито и техническа неизправност на селскостопанската техника.
Кметът Димитър Бръчков издаде ЗАПОВЕД, съгласно която се забранява, включително и използването на фойерверки за празниците на селата в община Петрич! Отговорност носят кметовете на населени места!
Обръщаме внимание за стриктно спазване на ЗАБРАНАТА за паленето на стърнища, растителни остатъци и използването на открити огнеизточници в земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици).
‼️ВНИМАНИЕ!!! Противопожарни правила:
❌ Не се допуска паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние, по-малко от 50 метра до тях, от настъпването на восъчна зрялост до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата;
❌ В земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици) не се разрешава паленето на стърнища, суха тревна растителност и други растителни остатъци, както и използването на открити огнеизточници;
❌ Гражданите да не изхвърлят угарки от цигари през прозорците на моторните превозни средства при пътуване;
❌ Забранено е паленето на огън в близост до горски масиви и стопански постройки;
❌ Забранено е използването на пиротехнически средства от рода на заря и пироефекти, особено в селата по време на съборите, както и на открито при честване на тържества във всички населени места на терторията на община Петрич;
❌ Земеделската техника се допуска до участие в жътвената кампания, ако е преминала годишен технически преглед, когато такъв се изисква съгласно Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, или периодичен технически преглед съгласно Закона за движение по пътищата, и е осигурена с изискващите се пожаротехнически средства и искрогасители съгласно приложение № 2 от Наредбата;
Юридическите и физическите лица, извършващи дейности в земеделските земи, са длъжни да поставят на видни места покрай площите с житни култури знаци за забрана на пушенето и паленето на открит огън в съответствие с Наредба № РД-07/8 от 2008 г. за минималните изисквания за знаци и сигнали за безопасност и/или здраве при работа (ДВ, бр. 3 от 2009 г.).
От нашите действия зависи много!
От нашите действия зависи животът! Природата е ЖИВОТ!
Да бъдем отговорни стопани!
Може да бъде изображение с огън, дърво и текстово съобщение

Свързани новини

Андон Тодоров: Незабавно започвам изграждането на изцяло покрит футболен терен за децата в Благоевград! Това ще позволи провеждането на национални и международни футболни турнири. Баскетбола, волейбола и хандбала са също приоритет за мен!

vesito

Нарушено водоподаване в с.Селище, махала „Ерделска”, гр. Благоевград от днес

vesito

Възобновяването на горите: ЮЗДП с равносметката

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.