Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов подписа пет споразумения в МРРБ на обща стойност 28 666 500 лв.

Пет споразумения за финансиране в общ размер на 28 666 500 лв. подписа вчера в МРРБ кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов. Сред тях е ключовият проект за 21 321 600 лв. за преустройство и реконструкция на Художествена Галерия „Владимир Димитров- Майстора“. Както вече съобщихме, той включва завършване на недостроената част от галерията, чието изграждане е стартирало преди 40 години. Също така разкриване на откритите на място части от крепостната стена на Пауталия.
С подписаните днес споразумения от държавния бюджет са отпуснати средства още за основен ремонт на сградата на езикова гимназия „Доктор Петър Берон“. Общата стойност тук е 5 964 300 лв.
Третото споразумение е за основен ремонт на съществуващи улици, със смяна на водопровод, нови тротоари и пътно платно. В проекта са включени улиците „Уилям Гладстон“ в участъка между бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Свети Мина“; етап III – ул. „Нов живот“ в участъка между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Сливница“. Парите тук са 1 064 400 лв.
Одобрени за финансиране са проект за „Улици и съпътстваща инфраструктура по ПУП за м. „Хисарлъка“ гр. Кюстендил – 258 000 лв. Също и проект за „Основен ремонт на ОДК“ в УПИ I, кв. 325 гр. Кюстендил – 58 200 лв.
Средствата се предоставят от държавата по реда на чл. 107 от Закона за държавния бюджет на Република България, за реализиране на първи етап от плануваните в бюджета на Общината дейности във връзка с Инвестиционната програма за общински проект, уточняват от община Кюстендил.

Свързани новини

Откриват ски сезона в местността Бодрост

vesito

Обновяват пешеходните пътеки в Дупница

vesito

ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩИЯ ЕСЕННО-ЗИМЕН ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН РАЙОННА СЛУЖБА „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО”-САНДАНСКИ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.