Кметът на Кресна със забрана за палене на открит огън на територията на общината

ЗАПОВЕД
На основание чл.44, ал.2 от ЗМСМА, чл. 5, ал. 4и чл. 6, ал. 2, т. 1 от Закона за опазване на земеделските земи и във връзка със писмо с вх. № 2400-267/16.05.2024 г. от Областна дирекция „Земеделие” гр. Благоевград
О Б Я В Я В А М:
І. Настъпването на етап „Восъчна зрялост” на зърнено – житните култури и настъпването на пожароопасен сезон за 2024 г. във всички земеделски територии на община Кресна, считано от 01.06.2024 г. до 31.10.2024 г.
ІІ.Определям правилата и нормите за осигуряване на пожарна безопасност по време на кампанията за прибиране на реколтата от зърнено – житни култури на територията на община Кресна:
1. Забранявам изгарянето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи и използването на открити огнеизточници
2. Забранявам паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви – на разстояние по-малко от 50 метра до тях – от настъпването на восъчна зрялост при житните култури до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата.
3. Забранявам изхвърлянето на горими отпадъци на нерегламентирани места – покрай селски, полски и горски пътища и в изоставени, необработваеми земи на територията на община Кресна.
4. Възлагам на Кметове на Кметства и Кметски наместници на населени места в общината да извършат проверка на състоянието на естествените и изкуствени водоизточници и осигурят и поддържат подстъпи до тях.
5. Всяко лице забелязало пожар незабавно да предприеме действия за уведомяване на центровете за приемане на спешни повиквания към единният европейски номер 112 или да позвънят на телефон 07433/8778 – дежурен при ОбА Кресна

Свързани новини

Наградиха деца с изявени дарби в Петрич

vesito

Децата на Банско празнуват 1 юни

vesito

Дисциплинарни наказания за надзиратели в благоевградския арест

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.