Кметът на Кресна Николай Георгиев с приветствие към учители и ученици

ПРИВЕТСТВИЕ
по случай откриването на Новата учебна 2024/2025 учебна година от кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, към директора, учителския колектив, родителите и учениците в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр.Кресна.
На днешното тържество в училището, приветствието беше прочетено от зам.кмета на община Кресна, инж.Петър Петров.
Уважаема г-жо Директор,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,
Поздравявам ви с настъпването на Новата учебна година и ви желая здраве, бодрост и много успехи, както в преподаването на учебния материал, така и за неговото успешно усвояване. Както всяко ново начало, Новата учебна година е отличен повод за преосмисляне на постигнатото и възможност за реализация на по-високи цели.
Обръщам се с нарочна молба към учениците, на които предстои дипломиране през настоящата учебна година, да проявят жив интерес към възможностите, които предоставя община Кресна, за да продължат да се образоват по специалности във висши учебни заведения, за които общината може да осигури финансова подкрепа с последващ ангажимент за работа. Моля и техните родители да не пропускат тази отлична възможност!
Уважаеми родители,
Всички сме били деца, ходили сме на училище и отлично знаем колко важно е родителското внимание и грижа за учениците. Моля ви, осигурете на децата необходимия комфорт, за да постигнат максимума, на който са способни в училище. Не пестете от времето, в което трябва да бъдете заедно с тях, за да угаждате на себе си или да се занимавате с дребнотемие.
Уважаеми преподаватели,
Резултатите от държавните зрелостни изпити и матурите през изтеклата учебна година са знак, че има какво да се подобри във вашата работа. Моля ви, от името на цялата ни общност, не формализирайте подхода си, но работете всеотдайно с всяко от нашите деца! Разкривайте и насърчавайте неговите умения, компетентности и таланти и не жалете сили в това дело, за да се поздравим в края на тази учебна година с много по-добри резултати. Вярвам във вас и от сърце ви желая успех във вашата работа!
Уважаема г-жо Директор,
Винаги сте добре дошла при мен за всяко позитивно действие или начинание, което издига ролята и утвърждава мястото на СУ „Св.Паисий Хилендарски“ като храм на науката и знанието в община Кресна. И все пак, моля ви, напомняйте непрекъснато на вашите колеги, че вашата (и нашата) най-важна задача е да израстем достойни хора – родолюбиви и честни българи.
На добър час!
Още веднъж желая на всички здраве и успех!

Свързани новини

Забраняват къпането в неохраняеми водни обекти на територията на община Гоце Делчев

vesito

Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна с Н.Пр. Алехандро Поланко – посланик на Кралство Испания в България.

vesito

Информационен бюлетин на ОДМВР-Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.