Кметът на Дупница: Очакваме днес пожарът да бъде овладян! 90 човека са на терен

Няма опасност за населението, увери Първан Дангов
Продължава гасенето на пожара в Рила, от сутринта на терен са около 90 човека. Пожарът се наблюдава във връзка с това, че през нощта се променя атмосферното налягане и падат температурите. На място има и доброволци, които са в намален състав, с оглед че е работен ден. В гасенето участват екипи от Национален парк „Рила“, ДГС – Дупница, 25 военнослужещи от Трето бригадно командване и пожарникари. Очакваме до голяма степен днес пожарът да бъде овладян, увери кметът на община Дупница г-н Първан Дангов. Той припомни, че на територията на общината е обявено частично бедствено положение заради пожарите в горска територия на селата Самораново и Бистрица.
„Задействан е общинският план за борба с бедствията, подсигурена е храна и вода за всички екипи.
Няма никаква опасност за населението, има задимяване в горската територия, но пожарът е далече от населените места и няма опасност за здравето и живота на хората. Има опасност обаче за растителните и животинските видове“, обясни кметът. Засегната от пожара площ е около 40 дка, пожарът предимно е низов, гори торфова маса.

Свързани новини

Meristroi – Всичко за вашия покрив!

vesito

Бизнес форум с успешни предприемачи в сърцето на „Ела (си) в Благоевград“! Кметът Методи Байкушев: Ще върнем вдъхновението на хората тук да се чувстват у дома

vesito

Кметът Димитър Бръчков започна третия си мандат

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.