Кметът на Гоце Делчев се срещна с посланика на Република Северна Македония

Кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, проведе работна среща с посланика на Република Северна Македония в Република България нейно превъзходителство Агнеза Руси Поповска. На срещата присъстваха също заместник-кметовете на общината Валери Сарандев, Богдан Боцев и Саид Иброш. Посланик Поповска бе придружена от своя съпруг, бивш министър на околната среда и водите и специалист по местно самоуправление в Република Северна Македония.

Целта на посещението бе посланик Поповска да се запознае по-отблизо с региона и с неговите дадености – култура, икономическо развитие, бизнес среда, възможности за развитие на туризма. По време на проведените разговори бяха обсъдени реализираните до момента и предстоящи съвместни проекти между община Гоце Делчев и партньори от Република Северна Македония, както и възможностите за сътрудничество в различни сфери. Посланик Агнеза Руси Поповска сподели, че има намерението да проведе такива срещи с кметовете и на останалите общини в Благоевградска област.  След това гостите заедно с домакините проведоха интересна и ползотворна среща с Неврокопския митрополит Серафим, а по-късно посетиха и Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“, където се срещнаха с директора Елка Божикова и разгледаха учебното заведение, което е сред водещите в страната. По време на посещението си, посланик Поповска се запозна и с възможностите за винен, СПА и селски туризъм, като посети водещи туристически обекти в община Гоце Делчев.

Свързани новини

Община Струмяни взе участие в организиран Празник “С хляб, вино и песен“ в град Симитли

vesito

Общински съветник с опит ще слага ред в „Паркинги и гаражи“

vesito

Община Банско с апел към жителите на общината

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.