Кметът на Благоевград Методи Байкушев инспектира строежа на Анаеробната инсталация за разделно събиране

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев посети днес строежа на Анаеробната инсталация за разделно събиране на биоразградими отпадъци и се запозна с хода на строителните дейности и степента на готовност на обекта, който трябва да бъде завършен по план до края на м. декември. Той разговаря с представители на  фирмата строител и на надзора на обекта относно готовността да бъдат спазени сроковете. Те се ангажираха да положат всички усилия да завършат строителството в срок, за да не бъде санкционирана Общината.

Съоръжението ще бъде с капацитет близо 16 000 тона годишно и ще обслужва 100 000 жители на общините Благоевград, Симитли, Бобошево, Кочериново и Рила. Инсталацията се изгражда с финансиране от Оперативна програма „Околна среда“ по договор, сключен от Община Благоевград през 2018 г. Проектът е на стойност 36,4 млн. лв., от които 30.2 млн. лв. са европейски средства. Срокът за приключване на дейностите по проекта изтича в края на тази година.

Както вече съобщихме, предстоят неотложни плащания за изпълнени строителни дейности в размер на 10 милиона лева, които не са налични по сметките на Общината. В търсене на решение на финансовите проблеми кметът Байкушев вчера се срещна с финансовия министър, предстои среща и с министъра на околната среда и водите.

 

Свързани новини

Pulse Festival събра над 500 любители на активната почивка в Grand Hotel Bansko

vesito

Кметът Байкушев и експерти проведоха информационни срещи във връзка със санирането

vesito

Палят светлиниите на Коледната елха в Кресна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.