Кметът на Благоевград Илко Стоянов с плакет за футболистите от ФК „Спортист Падеш“, станали областни шампиони

Кметът на Благоевград Илко Стоянов прие в кабинета си отбора на ФК „Спортист Падеш“, който стана шампион на областно ниво.
Спортистите спечелиха две купи – едната за първо място в „А“ група „Струма“, а другата за победа в оспорваната надпревара срещу тима на ФК „Места Хаджидимово“.
В знак на подкрепа кметът им връчи плакет за принос в развитието на спорта.
„Благодаря ви за това, което правите, защото преди всичко вие играете със сърце. Една Община трябва да подпомага точно този тип футбол и ние се стремим да ви подкрепяме с каквото можем. Ако следващата година нещата в държавата се нормализират, което неминуемо ще се отрази и на Общините, можем да насочим част от средствата за детско-юношески аматьорски футбол“, коментира Илко Стоянов.
От своя страна ФК „Спортист Падеш“ подариха на кмета тениска, на която е изписано неговото име, както и снимка в рамка на отбора.
„Щастливи сме, че постигнахме такъв успех. Подобна победа в Благоевград не е имало поне от 15 г. насам – общински отбор да е станал областен първенец по футбол. Изпитваме трудности с финансирането, но сме изключително благодарни на Община Благоевград за помощта, която ни оказва, както финансово, така и по отношение на предоставената отлична база, на която провеждаме своите тренировки и срещи“, заявиха представители на отбора.
ФК „Спортист Падеш“ е основан преди 4 години, като футболистите непрекъснато бележат нови постижения.
Тази година за 24 срещи клубът има 81 попадения във вратите на противникови отбори и само 24 допуснати гола, белязани от съперници на терена.

Свързани новини

Театрален подарък за дамите от Банско

vesito

Емоционален, вълнуващ и запомнящ се завършек на сериала „Вина“, Сезон 2 в Сандански

vesito

Поради ремонт: Спират водата на улица в Сатовча

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.