Кметът на Банско се срещна с представители на германския Ротари клуб Рюселхайм Грос Герау и Ротари клуб Банско-Разлог

Кметът на Банско Стойчо Баненски и неговият екип се срещнаха с представители на Ротари клуб Рюселхайм Грос Герау, Германия, които гостуват на своите партньори от местния Ротари клуб Банско-Разлог. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за нови съвместни проекти на двата ротариански клуба в социалните и здравните услуги в района, които да бъдат подкрепени от местните власти. Кметът Стойчо Баненски изрази готовността на Община Банско да подпомага благотворителните каузи и да съдейства за реализиране на социалните инициативи на клубовете.
Ротари клуб Рюселхайм Грос Герау и Ротари клуб Банско-Разлог имат дългогодишно и успешно партньорство, в резултат на което са осигурени две линейки за МБАЛ-Разлог, оборудване за болницата и оборудване на домове за стари хора в района. Гостите от Германия изразиха удовлетворение от начина, по който се използват даренията в болницата и социалните заведения и заявиха готовност и желание за продължаване на партньорството.

Свързани новини

50 години ДГ „Здраве“ в Кресна

vesito

С традиционен събор на Попови ливади ще бъде отбелязана 120-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

vesito

Временно пренасочване на приемането на заявления за издаване на български лични документи, както и получаването на готовите документи от РУ-Банско към РУ-Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.