Кметът Димитър Бръчков представи Петрич на форум „Бранд България – Чудесата на Юнеско“

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков присъства на форум „Бранд България – Чудесата в ЮНЕСКО“, който се организира от Общество „Културно наследство“ – българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство на Стария континент – Европа Ностра.
Това беще и първи форум за предстоящото ни домакинство на Комитета за световно културно наследство. Специалното участие във форума взеха Илияна Йотова, вицепрезидент на България, която е и дългогодишен патрон на кампанията на Стандарт „Чудесата на България“, както и Найден Тодоров, министър на културата. Експертни мнения дадоха представители на законодателната, изпълнителната и местната власт, кметове, историци, археолози, представители на БАН и университетите, на творческия и неправителствения сектор, на медиите.
Кметът Димитър Бръчков постави акцент в изказването си върху развитието на Античен град Хераклея Синтика. “Местните общности ставаме част от една голяма концепция и стратегия за развитие на туризма. С античен град Хераклея Синтика презентираме не само Петрич, но и България. Правим всичко възможно и инфраструктурно този обект да бъде представен пред ЮНЕСКО“- посочи кметът.

Свързани новини

Гергьовден е! Хиляди петричани празнуваха в центъра на града

vesito

От днес: Всички коли минаващи през сухопътните ни граници подлежат на дезинфекция

vesito

Екипите на ЕРМ Запад продължават работа при тежки условия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.