Кметът Димитър Бръчков: Националният туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ е гордост за община Петрич

Кметът поздрави участниците в XI НТП „По стъпките на Самуиловите воини“. Проявата организира сдружение „Млад планинар“. Тази година Самуиловите поклонници бяха около 1 500 – деца, ученици, възрастни от цяла Югозападна България. Всички положиха цветя на паметника на цар Самуил. С патриотичен дух изминаха разстоянието от Националния парк-музей „Самуилова крепост“ до село Ключ. Националното знаме и знаме с портрета на цар Самуил бяха начело на колоната. В село Ключ родолюбците бяха посрещнати от кмета на селото Македонка Иванова, от кмета на общината Димитър Бръчков, както и от деца от с. Ключ, облечени в народни носии и с китка здравец в ръчички. Водосвет отслужи архиерейският наместник на Петричка духовна околия отец Павел.
Художествена програма за 1010-годишнината от смъртта на цар Самуил беше представена на сцената в центъра на село Ключ. Ще помним думите на децата от сдружение „Млад планинар“: ЦАРЯТ Е ЖИВ! ЖИВЕЕ В СЪРЦАТА НИ! Благодарим на сдружение „Млад планинар“, че пробуждат националната ни гордост и предават този пламък на хиляди други! Така ще имаме памет!
Благодарим на всички учители и ученици, които се включиха в НТП „По стъпките на Самуиловите воини“! Благодарим на всички граждани, станали част от събитието днес!
Поклон!
Може да бъде изображение с 14 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с един или повече хора и тълпа
Може да бъде изображение с 11 души
Може да бъде изображение с 12 души, Гробницата на незнайния войн и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души
Може да бъде изображение с 8 души
Може да бъде изображение с тълпа

Свързани новини

Евродепутат Андрей Новаков за отпуснатите 17 млн. лв. за Благоевградска област: Премиерът  Борисов успява да откликва на проблемите на общините

vesito

Страхът опразни болницата в Благоевград. Медиците от Вътрешно отделение със специално облекло

vesito

Тъжно! Собственичка на туристическа агенция не успя да пребори коронавируса

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.