Кметът Байкушев посрещна ученици от Молдова и Украйна пристигнали в Благоевград

Кметът Методи Байкушев посрещна ученици от Молдова и Украйна с български произход, пристигнали в Благоевград за участие в летен лагер, организиран от Изпълнителна агенция за българите в чужбина и Югозападен университет „Неофит Рилски“.
💡По време на визитата младежите бяха придружени от Лилия Сарсаман, началник на управление на образованието в Тараклия, Молдова, Светлана Драгнева, ръководител на групата от Украйна и преподаватели.
“Изключително ценно е, че благодарение на вашите предци, вие сте успели да запазите връзката с България. Бъдете сигурни, че ние като ваши сънародници винаги сме готови да помогнем. Винаги изразявайте мнението си свободно, така както правеше Васил Левски – без страх, чието рождение отбелязваме днес“, каза кметът Методи Байкушев. Той допълни, че участниците във форума винаги са добре дошли в Благоевград.
„Надявам се, че част от вас ще изберат да учат висшето си образование именно тук, защото имаме прекрасни условия и два престижни университета“, каза още кметът.
В рамките на визитата градоначалникът представи възможностите, които Благоевград предлага за младите хора. Той презентира природните дадености на Благоевград, възможностите за развитие, спорт, култура и т.н. От своя страна гостите проявиха сериозен интерес към историята на България и Пиринския край, както и към функциите на местната изпълнителна и законодателна власт.

Свързани новини

С водосвет за успех и здраве, представителният отбор на ФК Пирин Разлог стартира своята лятна подготовка

vesito

Джигит публикува клип как кара с 250 км/ч в тунел Железница

vesito

Черквата „Света великомъченица Неделя“ в Сатовча отбелязва своя храмов празник

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.