Киноложка изложба на българско овчарско куче и Шампионат на тежковозни коне предстоят в Разлог

Киноложка изложба на българско овчарско куче и Шампионат на тежковозни коне предстоят в Разлог.
Събитията ще се проведат на 19 и 20 октомври в базата на „ДВАЛ“ в Разлог.
Органиатори са: Община Разлог, Сдружение за коневъдство и конен спорт “ДВАЛ”, Сдружение МК за българско овчарско куче, Разлог със съдействието на „Леком“.
Киноложката изложба на българско овчарско куче ще се състои на 19 октомври от 11 часа.
Събитието ще започне с музикална фолклорна програма.
Сдружение МК Разлог за българско овчарско куче е създадено през 2001 година и се занимава с издирване и селектирне на кучатата от тази породата. В България са установени 8 родословни линии, 4 от които – в Разложко. Клубът е прославил града ни с изяви в страната и чужбина.
Най-красивите кучета ще получат купа, медал и подаръци. Такса за участие в киноложката изложба няма, а входът е свободен. Шампионатът на тежковозни коне ще се проведе на 20 октомври в 11:00 часа. Събитието се провежда в Разлог от 1993 година.
Правила и указания:
Шампионатът ще се проведе в категориите: до 500 кг; до 600 кг; до 700 кг; до 800 кг ; до 900 кг. В 8:30 часа е предвидено теглене на кантар, определяне категориите и изготвяне на стартовите списъци.
В 11:00 часа започва състезателната част от Първа категория. Минималният брой участници в дадена категория е 4. Ако участниците са по-малко категорията отпада.
Конете влизат на терена с напълно оборудвана амуниция за впрягане. Един човек кара коня отзад по време на тегленето. Организаторите осигуряват помощ при впрягане.
Ударите над животното са забранени, както и носенето на камшик.
Време за впрягане: 3 минути. Конят дърпа определен товар на разстояние от 30 метра за 3 минути. Конят тръгва с товара на категорията, в която участва. Преминавайки дистанцията, конят следва да бъде дотоварен.
Дотоварянето за всяка категория е с 300 кг отгоре. По време на тегленето, конят няма право да напуска очертания терен. При повреда на амуницията и повреда на шейната, участникът минава последен за следващ опит. За победителите в шампионата, организаторите са предвидили парични награди и подаръци. Очакваме ви на 19 и 20 октомври в базата на „ДВАЛ“!

Свързани новини

Концерт за 100-годишнината от рождението на Костадин Руйчев

vesito

Кой превърна село Баня в СПА дестинацията на сезона

vesito

Благоевград е домакин на боксов турнир „Смело сърце“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.