Информационна среща за жителите на село Покровник по проект за подмяна на отоплителните уреди

Експерти от община Благоевград ще проведат информационна среща за жителите на село Покровник, община Благоевград, на която ще бъдат разяснени условията за кандидатстване за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни форми за отопление. Информационната среща ще се проведе на 24.10.2024 г. (четвъртък), от 18:00 часа в кметството на село Покровник.

На срещата ще бъдат представени условията и сроковете за кандидатстване за безплатна подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво (печки и котли) с климатици, термопомпи и печки на пелети. Експертите ще предоставят подробна информация за възможните отоплителни алтернативи, за необходимите документи и начина на попълването им, както и за стъпките в процеса от подаване на заявление за участие до сключване на договори с одобрените кандидати.

Присъстващите ще имат възможност да задават въпроси, както и да получат съдействие на място за попълване на изискуемите образци за участие в процедурата. Подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни – климатици, термопомпи и печки на пелети, ще доведе до понижаване на нивата на замърсяване от битовото отопление, подобряване на качеството на атмосферния въздух и осигуряване на по-добра среда на живот за хората в община Благоевград.

Съгласно предварително утвърден график нформационни срещи предстои да бъдат проведени и в:

– с. Бело поле – Кметството, 31 октомври 2024 г. (четвъртък) от 18:00 до 20:00 часа.

– с. Рилци – Кметството, 7 ноември 2024 г. (четвъртък) от 18:00 до 20:00 часа.

– с. Зелен дол – Кметството, 14 ноември 2024 г. (четвъртък) от 18:00 до 20:00 часа.

Подробна информация относно условията за кандидатстване, както и образците на необходимите документи са публикувани и на официалната страница на община Благоевград тук.

Информационните срещи се организират в изпълнение на проект № BG16FFPR002-5.002-0001 „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление на територията на община Благоевград“ е финансиран по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16FFPR002-5.002 „ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ!“ (2), по приоритет 5 „Въздух“ на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г., съфинансирана от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет на Република България.

 

Свързани новини

Инцидент в село Краище

vesito

Прерязаха лентата на обновената улица “Десета” в село Баня.

vesito

/Видео/ Кметът Румен Томов обяви: 18 000 лв. трябва да плати общината в Благовград за клипче от 7 минути с качество на ниво „правено с мобилен телефон“
Томов за Камбитов: Мислех го за по-интелигентен!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.