Информационен бюлетин на ОДМВР за област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

  1. От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества.

В хода на операцията, на 29.05.2024 г. криминалисти при 02 РУ-Благоевград са извършили проверка на апартамент в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград, където са открили полиетиленово пликче, съдържащо около 7,22 грама канабис и целофаново топче, съдържащо около 17,38 грама кокаин. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 43-годишен мъж от града, обитаващ дома. По случая е образувано досъдебно производство.

На същата дата, от полицейски служители на РУ-Петрич е проверено жилище в с. Скрът, обитавано от 63-годишен чужд гражданин, в което е намерена и иззета около 670 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. 63-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

  1. Около 21:55 часа вчера в 02 РУ-Благоевград е постъпил сигнал за възникнала саморазправа между група лица в района на ул. „Орловица“ в гр. Благоевград. От органите на реда са задържани 43-годишен благоевградчанин и 49-годишен мъж от гр. Дупница, които са нананесли удари с ръце и твърди предмети в областта на гърдите и крайниците на 47-годишен мъж от Благоевград, в резултат на което той е пострадал с фрактура на крака и рана в областта на гърдите. Същият е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград без опасност за живота. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

 

  1. На 29.05.2024 г. в РУ-Гоце Делчев е получено съобщение от служител в електроразпределително дружество, че от неустановена дата до 29.05.2024 г. в къща, находяща се в местността „Бербат Хендак“, землище на гр. Гоце Делчев е извършено неправомерно присъединяване  към електропреносната мрежа, като са създадени условия за непълно отчитане на потребената енергия. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Свързани новини

Двоен успех във волейбола за ПГ-„Христо Ботев“ гр. Дупница на Зонални ученически игри 2023 – 2024 г.

vesito

Ученици от Дупница поемат по пътя на Ботевата чета

vesito

Инфраструктурни проекти за съвременния облик на Благоевград оживяват в уникално 3D светлинно шоу

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.