Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

  1. При извършена, на 13.09.2024 г., проверка на жилище в гр. Сандански, обитавано от 36-годишен мъж от града, в таванско помещение на сградата органите на реда открили три кашона с около 31 пакета, съдържащи общо около 22,895 килограма суха тревиста маса, реагираща положително на канабис, а на етаж в дома машина и пакети за вакуумиране. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

  1. Около 15:31 часа на 14.09.2024 г. на ул. „Яне Сандански“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е спрян лек автомобил „Ауди“, управляван от 36-годишен мъж от гр. Благоевград. В хода на извършената проверка, с техническо средство е установено, че водачът на автомобила шофира след употреба на наркотично вещество. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

  1. В 02 РУ-Благоевград е получен сигнал за това, че за времето от 12.09.2024 г. до 18:30 часа на 13.09.2024 г. в местността „Бировци“, землище на с. Горно Хърсово, общ. Благоевград е проявена жестокост към куче с неизвестна порода, което е починало. Предстои установяването на точната причина за смъртта на животното. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

 

  1. В следобедните часове на 13.09.2024 г. на тел.112 е получено съобщение от 91-годишен жител на гр. Благоевград, че между 14:30 часа и 17:30 часа на същата дата, чрез телефонно обаждане е въведен в заблуждение от представило се за полицейски служител лице, което му поискало парична сума, като съдействие за залавяне на телефонни измамници. На пострадалия е нанесена щета на приблизитлна стойност около 4 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

 

  1. ПТП:

На 13.09.2024 г. около 14:30 часа в тунел на ПП1 Е-79 км. 389 в Кресненско дефиле, лек автомобил „Опел Корса“ с 67-годишен водач от с. Скрът, общ. Петрич е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал във влекач „Мерцедес Актрос“, управляван от 33-годишен чужд гражданин. В резултат на инцидента, водачът на лекия автомобил „Опел“ е пострадал с контузия на гръдния кош, а 24-годишен негов спътник с охлузни рани в областта на лицето, ръката и корема. На двамата водачи са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

На 13.09.2024 г. около 17:00 часа на ул. „Иларион Макариополски“ в гр. Гоце Делчев, лек автомобил „Ситроен Берлинго“ с 48-годишен водач от с. Дебрен, движейки се на заден ход е блъснал 75-годишна жена от гр. Гоце Делчев, която е пострадала с охлузна рана на коляното. На водача на автомобила е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

  1. При извършена, около 09:40 часа на 15.09.2024 г. на ул. „Рокфелер“ в гр. Петрич, проверка на лек автомобил „Сеат Толедо“ с техническо средство органите на реда установили, че 38-годишният водач на автомобила, който е от с. Кавракирово шофира с наличие на 1,41 промила лакохол в издишания от него въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдбено производство.

Свързани новини

Жена почина при катастрофа край село Полето

vesito

Над 2000 души се качиха на сцената на седмия фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“ в село Баня

vesito

Безплатни автобуси на Архангелова задушница в Благоевгрд

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.