Изпей „Обичам те“ на български във втората фестивална вечер на българската музика в Банско

Младите певци на Банско показаха, че българската музика има прекрасно бъдеще. Аплодисментите на публиката, изпълнила централния площад в Банско го потвърдиха. Те бяха израз на признание за дарованието и труда на музикантите от града и ценна подкрепа на техния избор музиката да бъде най-важна част от живота им. Със своите изпълнения, певците от Банско се включиха в националната кампания, организирана от рок група „Хоризонт“ под надслов „Изпей „Обичам те“ на български“. Стефани Милушева, Криси Петрова, Георги Бърдарев, Михаела Бояджийска, Ивана и Ивона Малчови и Нели Михайлова изпяха обичта си чрез български народни песни, а Александра Полежанова пя поп и джаз и представи две от авторските си песни, на които тя е композитор и изпълнител.

След изпълненията на талантливите певци от Банско, във втората вечер на фестивала „Дни на българската музика в Банско“, на сцената излязоха музикантите от рок група „Хоризонт“, които тази година отбелязват 40 години от създаването си и 30 години професионална дейност. Музикантите се гордеят, че група „Хоризонт“ е една от малкото български групи, която поддържа своя стил и посока на музикално развитие, независимо от моментните вкусове на масовата аудитория. В последната фестивална вечер – в събота, ще пее великата и любима на няколко поколения прима на българската естрада Йорданка Христова. След концерта, звездата ще раздава автографи на биографичната си книга, която тя издаде миналата година по случай 80-годишния си юбилей. Книгата ще се продава на специално обособен щанд до сцената на площада.

Снимка: Община Банско

Свързани новини

Кметът Атанас Стоянов откри XXIX-ти Национален симпозиум по урология и ендоурология

vesito

Отведоха за разпит в полицията управителя на Тубдиспансера д-р П. Георгиев

vesito

Еми Канайкова връчи стипендия от 2 000 лв. на талантлива ученичка от ПМГ- Благоевмград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.