Изложба пейзажи „Русия през обектива“ откриха в Общинска художествена галерия – Дупница

След София, Пловдив,Бургас, Плевен и Стара Загора, днес, в Общинска художествена галерия гр. Дупница, бе открита изложбата „Русия през обектива“.
В 50 авторски снимки на изтъкнати руски фотографи, изложбата разказва приказка извън злободневието на нашето време и ни среща с един забравен свят, особено за младото поколение – светът на необятната руска природа с нейното многообразие, богатство и красота.
Организатори на изложбата, със съдействието на Община Дупница, са Национално движение „Русофили“ и Международното движение на русофилите. В нея те са подбрали най-характерните за духа и културата на Русия кадри – пейзажи, стари руски църкви и храмове, бита в автентични стари руски селища и грандиозността на съвременните руски градове.
Въпреки международните си ангажименти и натоварена програма, специално за откриването на изложбата, в Дупница пристигна Николай Малинов, председател на Международното движение на русофилите и почетен председател на Национално движение „Русофили“ в България.
„Фотосите са подбрани така, че да се видят и лицата, и архитектурата, и природата на Русия, защото малко се говори и малко се показва за Русия. За нея се говори с някаква митология, че Русия е само Москва и Санкт Петербург. В изложбата е представена частичка от най-големите ценности, заради които ние сме русофили – духовната съставляваща. С това, че Русия защитава традиционните ценности, за това, че се бори за многополюсен свят и за идеята за една социална и справедлива държава“, каза г-н Малинов.
Кметът на Община Дупница, г-н Първан Дангов, поздрави организаторите и благодари за прекрасната изложба, която дава възможност на повече хора да се срещнат с красотата на руската природа и да усетят душевността на руския народ.
Може да е творба на 5 души
Може да е творба на 1 човек
Може да е илюстрация

Свързани новини

Кметът Първан Дангов: Незаконни гонки се вихрят на летището край с. Крайници, с безгласното съгласие на полицията

vesito

Нови опити за телефонни измами на територията на Благоевград

vesito

Творческа среща и признание за читалищните деятели на община Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.