Ивет Горанова ще запали олимпийския огън в Благоевград

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден в Благоевград. Инициативата ще се проведе на 23 юни от 10.30 часа около езерото в парк „Бачиново“.
Очаква се в нея да се включат над 100 участници – студенти от Югозападен университет ,,Неофит Рилски”, спортисти от спортните клубове, възпитаници на различни школи и ученици от основните и средни училища в областния център. Гост на събитието ще бъде шампионът от Летните олимпийски игри в Токио през 2020 г. Ивет Горанова. Преди старта на факелното бягане символично ще бъде запален и олимпийският огън. Проявата се организира от Български олимпийски комитет, Олимпийски клуб – Благоевград, Община Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/, а от 1987 Международният олимпийски ден се отбелязва с различни инициативи.
Няма налично описание на снимката.

Свързани новини

Благоевград отбелязва 143 години от рождението на Тодор Александров

vesito

Община Благоевград дезинфекцира съдовете за битови отпадъци

vesito

Банско със силна заявка за участие на „Детския Пирин Фолк 2024“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.