„Зов за свобода“ ще отекне в Благоевград за празника на Независимостта

„Зов за свобода“ е историческа възстановка, посветена на Горноджумайското въстание от 1902 г. Организира се от НД „Традиция“ РК „Георги Измирлиев Македончето – Благоевград“, с подкрепата на Община Благоевград и Регионален исторически музей – Благоевград. Ще бъдат пресъздадени моменти от драматичните събития от есента на 1902 г., когато българите от Пиринска Македония заявиха пред целия свят, че немогат повече да търпят чуждия гнет. В реконструкцията на въстанието ще вземат участие представители на регионалните клонове на Национално дружество „Традиция“ от цялата страна, както и многобройни доброволци и приятели. събитието ще се състои на 22 септември от 12:00 часа в квартал „Вароша“ в Благоевград, пред сградата на Регионален исторически музей – Благоевград.

Свързани новини

Община Дупница започва дейности по почистване и косене на тревните площи на територията на общината

vesito

Кметът Първан Дангов след визитата в Брюксел: ТЕЦ „Бобов дол“ трябва да остане предприятие от енергийната система на България

vesito

Нови 600 дръвчета засадиха в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.