Златен медал за уникалните гласове в женската група за високо пеене от Сатовча

От 29 август до 1 септември Женската група за високо пеене от с. Сатовча взе участие в XIV Световен шампионат по фолклор „World Folk – 2024г“,  който се проведе на сцените в градовете Несебър и Свети Влас. Събитието се провежда под егидата на Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WАFF, Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАФФ в партньорство с UNESKO, Световна Академия по Фолклор и ЕвроФолк Академия.

В това събитие участват певци, танцьори и музиканти от цял свят. Шампионатът е с конкурсен характер, определящ най-добрите в различни категории и регламент, определени от жури на World Association of Folklore Festivals – WAFF. Женска група за високо пеене при НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1926г.“ взе участие в конкурсната програма с две 10-минутни изпълнения на автентични песни от региона на Сатовча. Уникалните гласове на женската група за пеене на високо при НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1926г.“ успя да преодолее силната конкуренция и грабна призовото първо място и златен медал в областта „Автентичен фолклор“, получи първа награда „Златен Орфей“, Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни автентични песни, Грамота за отлично представяне, Препоръка за участие в Световен Grad Prix шампионат по фолклор, както и специалната награда на журито.

Свързани новини

Николай Шушков пред родители на деца с увреждания: Благоевград има нужда от социално предприятие за трудова ангажираност и интеграция на хората

vesito

Кметът на Банско Стойчо Баненски на работна среща с директорите на образователни институции

vesito

Зверско: Откриха разчленен и запален труп

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.