За рекордите на Гинес: Гайдарско надсвирване в село Гела

НАЙ-ДЪЛГО СВИРЕНЕ НА ГАЙДА НА ОТКРИТО И БЕЗ ПОЧИВКА, КАТО ПОДГОТОВКА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА РЕКОРД НА ГИНЕС НА СЪБОРА В ГЕЛА
3-ти август 2024г., събота, от 11:00ч.
За първи път у нас, по време на Гайдарското надсвирване и традиционния събор на родовете в село Гела, ще се проведе подготовка за рекордно дълго свирене на гайда на открито, без почивка.
Атрактивното продължително надсвирване ще бъде предвестник на кандидатстване за рекордите на Гинес. За първите двама смелчаци, издържали най-дълго да свирят на гайда, без пауза, ще има грамота, медал и атрактивна парична награда. Те ще бъдат и официално поканени да се включат в опита за поставяне на рекорд. За състезанието могат да се явят участници над 16 годишна възраст, свирещи както на каба гайда, така и на джура гайда. Трите дни на събора в Гела ще се превърнат в най-големия празник на гайдата у нас. Освен богата музикална програма и концерти на гайдарски състави, ще има конкурсна и фестивална част. Всички желаещи гайдари и гайдарски формации ще могат да вземат участие и във фестивалната програма. Те ще радват посетителите с майсторското си свирене в петъчния и неделния ден.
Записвания за всички дни и панели на телефон или имейл адрес:
тел.: +359886531053
Гайдарско надсвирване и събор в с. Гела

Свързани новини

Прекрасни лазарки посрещна днес ръководството на община Петрич

vesito

Брутална наглост в най-тежкия момент в историята на Царево! Паркинг заработи насред бедствието, таксува с по 3 лева на час (ВИДЕО)

vesito

Катастрофа край Симитли

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.