За първи път: Учениците от 8 до 12 клас започват годината с безплатни учебници

За първи път тази година са осигурени безплатни общообразователни учебници за децата от VIII до XII клас за 2024-2025 учебна година, предаде NOVA.

Държавата предвиди 93 милиона лева за тях. До този момент безплатни бяха само за ученици до VII клас. Срокът на доставяне на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти в детските градини и училищата – държавни, общински и частни, вкл. учебници за учениците, обучаващи се в европейските училища, беше до 10 септември 2024 г.

За безвъзмездно ползване ще се предоставят учебници по всички общообразователни учебни предмети, както и по религия, майчин език и хореография. В тях се включват също така и учебниците по чужд език. До миналата учебна година родителите трябваше да дават по около 300 лева за учебници и учебни тетрадки, като най-скъпи са тези по чужд език. Тази година, както и занапред, си остават учебните тетрадки, които се заплащат от родителите.

Свързани новини

Електрохолд отвори клиентски център във Варна
Групата продължава активно да разширява търговската си мрежа извън Западна България

vesito

Стълбове на българщината отвъд океана! Румен Шопов от Гоце Делчев: Виртуоз, звезда в академия Бъркли и в цяла Америка

vesito

Държавата праща към Кюстендил около 400 000. лв., кметът Атанасов подписа 4 споразумения

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.