Започва ремонт и реконструкция на ВиК по ул. „Аргир Манасиев“, карето от улици зад Операта ще бъде временно затворено за МПС

Във връзка със стартиране на строително-монтажни работи по ул. „Аргир Манасиев“ (в участъка от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Христо Силянов“) се затваря за движение на МПС цялото каре от улици зад сградата на Камерна опера и НЧ „Никола Вапцаров 1866“.

Мерките влизат в сила от утре (24.10.2024 г.) до приключване на ремонтните дейности. За периода ще бъде преустановено придвижването с автомобили и паркирането по ул. “Св. Иван Рилски“, „Иван Вазов“, „Иларион Макариополски“, „Аргир Манасиев“, „Антим I” и „Захари Стоянов“.

Улиците „Св. Гора“ и „Д-р Владимир Бъчваров“ с вход от ул. „Христо Смирненски ще бъдат без изход.  С цел намаляване на неудобствата, Община Благоевград е създала организация, съгласно която живеещите в района ще могат да паркират по ул. „Св. Иван Рилски“ след 18.00 часа до 08.00 часа на следващия ден.  Контролът за спазване на въведените мерки ще се извършва от звено „Инспекторат“ към Община Благоевград. При наличие на паркирало МПС във времевия диапазон от 08.00 до 18.00 часа, същото ще бъде принудително репатрирано на наказателен паркинг.

Ул. „Аргир Мансиев“ е един от инфраструктурните обекти, които се финансират от държавния бюджет, след подписано споразумение между кмета на Благоевград Методи Байкушев и МРРБ. Стойността на дейностите е 2 700 000 лева.  Ремонтът предвижда смяна на старите и амортизирани водопроводни и канализационни тръби с нови, отговарящи на съвременните изисквания, което ще гарантира дългогодишна експлоатация и ще намали риска от аварии в ЦГЧ.

След завършването на строително-монтажните работи по реконструкция на ВиК мрежите предстои и цялостно благоустрояване на улицата, с което ще се осигури по-добра проходимост за пешеходци и автомобили. Припомняме, че Община Благоевград има одобрени 72 обекта на обща стойност 49, 999 млн. лв. от държавния бюджет за 2024 по Инвестиционната програма на МРРБ. За 44 от тях вече има подписани споразумения и се открива пътят за реализацията им.

Предстои възлагането на обществени  поръчки, след което ще се изисква авансово плащане от МРРБ. Получени до момента са авансови плащания на обща стойност 1 440 011.01 лв., за ремонт и реконструкция на ВиК на улиците „Иван Вазов“, „Иларион Макариополски“ „Стефан Стамболов“ (по тях вече се работи), Аргир Манасиев“,  „Св. Иван Рилски“. Работи се и по изграждане на авариен изход на ДГ „Първи юни“. Община Благоевград очаква авансови плащания от МРРБ на стойност 424 866.08 лева, след получаване на които ще може да започне работа по ул. „Захари Стоянов“ и ул. „Арсени Костенцев“ –  Етап I.

Може да бъде изображение с карта и текст, който гласи 'ул. ကပ်သတ Пощенска Банка Postbank SAaNCarYa2 сКи Смирне "Христо ул. ул.д-ре Вл. Бъчваров Рилски Иван CB. ул. Не ጉው Стоянов Захари ул. ул. Света Монте Кристо гора Луксс Манасиев ул. Христо Аргир Манасиев OI Силянов Аргир ул. प. ул. Иларион 18:00 до 圖 08:00 от риополски ул. ул.Иван Иван Вазов que Манасиев ул.Аргир Аргир LinguaMundi® Антим I" р.биетрица Language Su Стамболийски" пександър Китанови пл. „Македония" ИПетър до " Антим ул. Иван Вазов Треза'

Свързани новини

С полагане на цветя и празничен концерт отбелязаха Деня на Европа в Благоевград

vesito

Над 40 мотористи разораха Национален парк „Рила”!

vesito

Джигит публикува клип как кара с 250 км/ч в тунел Железница

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.