Започва лятната програма за децата в Гоце Делчев

Ваканция – 2024 в община Гоце Делчев отново ще бъде изпълнена с многобройни възможности за развиващи дейности, игри и интересни предизвикателства за децата. Традиционната Лятна превантивна програма, която Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организира вече 11 години,  и тази година ще предложи на децата летни възможности за творчество, спорт, приключения, доброволчество, личностно развитие и възпитателна подкрепа под мотото „Аз избирам доброто!”. Тази година дейностите са структурирани в 14 клубове по интереси, които ще се провеждат предимно на открито. Както винаги, участието на децата в клубовете е напълно безплатно, като за някои от клубовете е необходимо децата да имат някои лични принадлежности и специална екипировка.

 

Дейностите в летните клубове ще стартират от 24-ти юни според графика на всеки клуб и ще продължат до 24 август 2024г., след което ще има официално закриване и връчване на награди и грамоти за най-активните участници. Декларациите от родителите ще се приемат в Информационния център на община Гоце Делчев до 21.06.2023 г., от където децата могат да получат своите входни карти за клубовете, които са избрали. Препоръчително е децата да изберат 6-7 клубове, които са им най-интересни, като в хода на програмата биха могли да се запишат и в други клубове при разрешение от ръководителите. Декларация може да бъде изтеглена също така и от сайта на община Гоце Делчев www.gotsedelchev.bg – раздел „Съобщения”. Децата трябва да са навършили 7-годишна възраст и да са посещавали училище предходната учебна година. Най-важните изисквания на организаторите /за да бъде ваканцията максимално безопасна и приятна/ са децата да нямат симптоми за вирусни заболявания, когато посещават клубните дейности, да носят своите входни карти и да спазват стриктно правилата за хигиена, безопасност и добро поведение. А ето кои са клубовете ни тази година:

Клуб „Добротворци” – ще се провежда във вторник и четвъртък от 17,00 до 18,30 ч. /Ръководител: г-жа Гущераклиева – тел. 0888030236/ Дейностите включват опознаване на различни професии, благотворителни инициативи, еко-акции, обучения по различни превантивни и здравни теми, срещи със  служители на РУ „Полиция”, РС „Пожарна” и др. институции.  Сборен пункт – пред Младежки дом – Гоце Делчев.

Клуб „Приятели на Планината” – събота  от 9,00ч. /Ръководител: г-жа Бутракова – тел. 0896529249/Дейностите включват кратки и еднодневни туристически преходи в планината и основни насоки по ориентиране и оцеляване в планината. Необходимо е децата да имат подходящо облекло и обувки за планински терени. Сборен пункт за децата е детската площадка при Чинара в град Гоце Делчев.

Клуб ”Риболов” – вторник и сряда от 16,00 ч. до 18,00 ч. /Ръководител: г-н Савов – тел. 0876242425/ Дейностите включват запознаване с риболовните принадлежности, видовете риба, и най-вече риболов във водоемите в близост до град Гоце Делчев. Необходимо е децата да носят лични въдици, минимални рибарски принадлежности, шапка и затворени обувки. Сборен пункт – паркингът пред паметника на Гоце Делчев.

Клуб „Сръчни Ръчички”  – четвъртък и петък от 10,00 до 11,00 ч. и от 11,00 до 12,00 ч. /Ръководители г-жа Родева – тел. 0896776617 /Дейностите ще се провеждат на открито в парка на град Гоце Делчев и включват изработване и декорация на различни предмети от хартия, текстил, рециклирани материали и др.  Сборен пункт – дървени къщички в Градския парк.

Клуб „Народни Танци” – вторник и четвъртък от 11,00 ч. до 12,00 ч. / Ръководител: г-жа Шушутева – тел.  0896399979/Репетициите ще се провеждат на площадката при Розариума в Градския парк .

Клуб „Баскетбол” –  четвъртък от 16,30 ч. до 17,30 ч. /Ръководител: г-жа Мълчанкова – тел. 0883333441/Тренировките по баскетбол ще се провеждат в спортната зала „Неврокоп Арена” – град Гоце Делчев.

Клуб „Спортни Игри”  – понеделник и вторник от 17,00 до 18,00 ч. и от 18,00 ч. до 19,00 ч. /Ръководител: г-н Близнаков – тел. 0894476147/Дейностите ще се провеждат в две възрастови групи, включват спортни упражнения и двигателни игри и ще се провеждат на площадката в парк „Панорамата“ в град Гоце Делчев.

Клуб „Рисуване” –  вторник и четвъртък от 10,00 до  12,00 ч. /Ръководител: г-н Костадинов – тел. 0893595308/ Рисуването се провежда на открито при беседката в парка на град Гоце Делчев. Препоръчително е децата да носят лична постелка за сядане и материали за рисуване.

Клуб „Забавно Лятно Четене” – вторник и четвъртък от 13,30 до 15,00 ч. /Ръководител: г-жа Вълева – тел. 0877382227/ Дейностите ще се провеждат на открито в градинката пред църквата „Света Богородица”. Сборен пункт – пред Библиотеката пред   НЧ „Просвета“.

Клуб „Забавен Испански” – петък от 09,00 до 10,00 ч. и от 10,00 до 11,00 ч. /Ръководител: г-жа Велкова – тел. 0893670804/. Дейностите ще са в две възрастови групи и включват занимателни игри и езикови упражнения от начално ниво на испански език. Сборен пункт – входа на Градския парк.

Клуб „Приятели на Музея” – сряда и петък от 16,00 до 17,30 ч. /Ръководител: г-жа Тюмбелекчиева – тел. 0878854252/Дейностите включват запознаване с историята и фолклорните традиции на Неврокопския край, дискусии и презентации за  различни исторически епохи, както и интерактивни занимания на открито. Сборен пункт – Общински исторически музей.

Клуб „Приятели на Животните” – сряда от 14,30 до 17,00 ч. /Ръководител: г-жа Витанова – тел. 0885527078/Дейностите включват запознаване с различни животни, посещения на зоокътовете в района, наблюдение на естествени хабитати и центрове за животни, презентации и интерактивни занимания на открито. Сборен пункт – пред Младежки дом град Гоце Делчев.

Клуб „Киномания” – понеделник и сряда  от 10,00 до 12,00 ч. /Ръководител: г-жа Мингова – тел. 0889096010/Дейностите включват безплатни кинопрожекции и тематични дискусии по филмите в Кино „Парадизо” – град Гоце Делчев.

Клуб „Роботика” – клубът ще бъде интензивен в рамките на две седмици в четири малки групи /две за начинаещи и две за напреднали/. Заниманията ще са целодневни /от 9,00 ч. до 16,30 ч./ в периода от 15.07 до 19.07 и от 22.07 до 26.07  в НПГ „Д. Талев“. Дейностите включват програмиране и конструиране на роботи, като в групите за напреднали учениците ще се запознават също така и с инструменти на изкуствения интелект. /Ръководител: г-н А. Савов – тел. 0888770050/

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РОДИТЕЛИТЕ:

  • Заниманията са предназначени за деца над 7-години, които са ходили на училище през изминалата учебна година /с изключение на клуб „Роботика“/. Всички деца са задължени да спазват правилата за поведение в клубовете, да носят своята лична входна карта с телефон на родител или лице за контакт в спешни случаи.
  • Родителите на децата, желаещи да участват в летните клубове трябва да подадат подписана ДЕКЛАРАЦИЯ за информирано съгласие от родител. Декларации ще се приемат в Информационния център на община Гоце Делчев.
  • Срокът за записване е до 21 юни 2024 г. включително. След този срок допълнително записване може да се направи при наличие на свободни места в групите след връзка с ръководителите.
  • Образец на декларацията от родител е публикуван на страницата на Община Гоце Делчев www.gotsedelchev.bg в отдел „СЪОБЩЕНИЯ”. Декларации могат да бъдат получени и в Информационния център на Община Гоце Делчев, където ще се приемат декларациите и ще се предоставят входните карти на децата.
  • Дейностите във всички клубове ще стартират от 24Юни /според графика на всеки клуб/ и ще продължат до 24 Август 2024 г. Възможни са промени в датите и часовете на заниманията според броя на записалите се деца, оформяне на възрастови подгрупи или други възникнали обстоятелства.
  • Децата ще получат своите лични входни карти от Информационния център на община Гоце Делчев при подаване на своите заявления и декларации от родител.
  • Всички занимания са напълно безплатни за децата и ще се провеждат под ръководството на педагози, психолози, възпитатели, специалисти в различни области.

Свързани новини

Закопчаха полицейски инспектор заради иманярство край Якоруда

vesito

Кметът Методи Байкушев: Мили деца, честит Ден на детето!

vesito

Кметът Методи Байкушев: Внимание, поледица в Благоевград утре

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.