Започва авариен ремонт на валявицата в Добринище.

Започва авариен ремонт на валявица в Добринище. Този ремонт е неотложен и необходим поради сериозните напуквания и разрушения в бетоновия канал и настилката на съоръжението. Сумата за реализирането на ремонта възлиза на близо 20 000 лв, която е извън предвидените за кметство Добринище средства в бюджета на община Банско за 2024 година. Ремонтът ще включва изграждане на нов стоманобетонов канал, стоманобетонова площадка и стоманобетонова стена, което ще позволи валявицата да бъде използвана пълноценно отново. Последният ремонт на валявицата беше извършен през 2019 година, когато са подменени дървените й елементи.

Кметът на Банско, Стойчо Баненски, подчертава важността от развитието на малките населени места и откликването на нуждите на техните жители. Той заявява: „Инвестирането в подобряването на инфраструктурата и поддържането на съоръженията е от съществено значение за Общината. Нашата дългосрочна цел е да подобрим цялостното пространство около валявицата, за да се превърне и в туристическа атракция и осигурим по-добри условия за живот на всички граждани, без значение колко малко или голямо е тяхното населено място.“ Очакваме възстановяването на валявицата, до средата на м.август, и продължаването на традицията за поколения напред.

Свързани новини

Нова дата на делото Томов! На Атанасовден ВАС решава за прекратяване на кмета на Благоевград!

Regiona

Пожарникари спасиха жена, искала да скочи от парапета на мост

vesito

Грации от 14 клуба ще се състезават в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.