Зам.-кметът на Кюстендил Кристиян Иванчов бе избран за председател на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към НСОРБ

Членовете на постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към НСОРБ се събраха на първото заседание на комисията в София, по време на което бе избран нейният председател ресорният зам.-кмет на Община Кюстендил – Кристиян Иванчов. ПК по младежки дейности, спорт и туризъм е една от новите тематични експертни общности през настоящия мандат. През този мандат Комисията включва 143-ма представители от 84 общини и 9 районни администрации.
Въпросите, свързани с развитието на младежките политики и туризма ще бъдат дискутирани в рамките на Постоянната комисия от петима кметове на общини и още толкова на райони и 38 заместник-кметове на общини и райони, деветима председатели на общински съвети, 33-ма общински съветници и 62-ма експерти и ръководители в местните администрации.
Обособяването на въпросите, свързани сразвитието на ефективни младежки политики и съвременен подход към туристическия потенциал на общините и ролята на местната власт в създаването и утвърждаването на дестинация България, среща висока оценка сред членовете на Комисията. В работата на Комисията ще вземе участие и заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Освен активностите за популяризиране на българския туризъм, партньорството между общините и туристическото ведомство има сериозен потенциал, който може да бъде системно развиван с взаимните усилия на двете страни.

Свързани новини

Кметът на Банско се срещна с представители на германския Ротари клуб Рюселхайм Грос Герау и Ротари клуб Банско-Разлог

vesito

Финансов шок за културния календар на Община Разлог

vesito

Тъжна вест! Почина доайенът на планинското спасяване в Разлог д-р Богомил Цонков

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.