Жеги до 39° и гръмотевични бури в петък

Предупреждение за опасно високи температури обяви НИМХ и за петък (16 август), но в много по-малко райони на страната, в сравнение с предните няколко дни. Само за област Благоевград предупреждението е от втора степен, код оранжево, за максимални температури около 38°- 39°. Жълт код е обявен за северна и южна-централна България, с очаквани максимални температури 35°-38°.

Ще преобладава слънчево време, с превалявания и гръмотевици в следобедните часове в западните и централните части от страната. Ветровито и необичайно топло и в планините, където също ще има следобедни валежи и гръмотевици. Над планините ще има купеста облачност, по-значителна около и след обяд. След обяд над масивите в западната и централна част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде от север-североизток: в по-ниските планински части – слаб, а по високите била и върхове – по-често умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра – около 22°. По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за сряда, 9 август

vesito

Арена на спортна сила и вдъхновение: Международен крос „Кюстендил“ завладя града

vesito

Почина почетният гражданин и бивш кмет на Благоевград Захари Донев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.