Етап II на процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“ в Благоевград са одобрени за финансиране

Всички 11 многофамилни жилищни сгради, за които Община Благоевград подаде проекти за Етап II на процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ са одобрени за финансиране. Това стана ясно след като вчера Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви резултатите от втория етап на процедурата в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. Безвъзмездната финансова помощ, която ще получат одобрените сгради е над 2,4 млн. лв. или до 80% от стойността на проектните идеи. Сдружението на собствениците следва да осигури самоучастието си чрез собствен финансов ресурс в размер на 20% от стойността на допустимите разходи. Припомняме, че през декември в рамките на Етап I от процедурата за саниране в Благоевград бяха одобрени 17 сгради с проекти на стойност над 16 млн. лв. Община Благоевград очаква да получи покана от МРРБ за сключване на договори за одобрените сгради и за двата етапа.

Свързани новини

Продължават дейностите по ремонта на стадиона в Петрич

vesito

От днес, улица в с. Мосомище с нарушено водоподаване

vesito

Двама души са загинали и 23-ма са ранени при катастрофи в страната

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.