Държавата праща към Кюстендил около 400 000. лв., кметът Атанасов подписа 4 споразумения

Осигурени са средства за изготвяне на инвестиционни проекти във ВиК инфраструктурата за селата Радловци, Пиперков чифлик, Граница и Горна Гращица.
Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов подписа с министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова четири споразумения на обща стойност около 400 000 лв.
Споразуменията са за финансиране със средства от държавния бюджет на обекти по инвестиционната програма за общински проекти.
-Проект за „Реконструкция на водовземни съоръжения и водопроводна мрежа на с. Радловци, вкл. ПСПВ“ на стойност 100 хил. лв.
-Обследване и технически проект за „ВиК на с. Пиперков чифлик, вкл. ПСОВ“ на стойност 100 хил. лв.
-Проект за „Реконструкция на водовземното съоръжение и водопроводната мрежа на с. Граница, вкл. ПСПВ“ на стойност 100 хил. лв.
-Проект за „Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Горна Гращица, вкл. ПСПВ“ на стойност 100 хил. лв.
„Изключително важно е подписването на споразумения за изготвяне на инвестиционни проекти за ВиК инфраструктура, защото това е начина да се търси след това финансиране за изграждане на водопроводните инсталации в тези села“, коментира инж. Атанасов. Кметът подчерта, че след като са били изготвени инвестиционни проекти за селата Драговищица и Соволяно, е осигурено финансиране за изграждането на водопроводни инсталации. До момента инж. Атанасов е подписал с МРРБ споразумения на обща стойност 36 711 200,00 лв.

Свързани новини

С празнична програма Гоце Делчев ще отбележи 111 години от Освобождението

vesito

Близо 400 колоездачи в Петрич стартираха на традиционната обиколка на планина Беласица

vesito

Спират водата в Благоевград, вижте къде

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.