Дупница почете 187 годишнината от рождението на Апостола на свободата

С програма и ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски, Дупница почете 187 годишнината от рождението на Апостола на свободата.
Тържественото честване започна с рецитал на актьори от ОбДТ „Невена Коканова“ и възрожденски песни в изпълнение на ученици от ПГ „Христо Ботев“ гр. Дупница.
Слово, по случай годишнината от рождението на Левски, произнесе зам.-кметът на Община Дупница г-жа Валентина Караганова:
„Левски ни учи, че свободата и справедливостта са плод не само на смелост и решителност, а и на непоколебима вяра в правдата. Нека следваме неговите завети с твърдост и гордост, защото заветите на Левски са вечни. Защото те са дълбоко вкоренени в нашата национална идентичност и са основа на нашето общество. Нека ги предаваме на идните поколения, за да я има нашата прекрасна България такава, каквато той я мечтаеше – силна, справедлива, демократична и обединена.“
Венец, от името на кмета на Община Дупница г-н Първан Дангов, поднесоха г-жа Валентина Караганова и г-жа Ценка Стоянова. Цветя пред паметника на Апостола положиха директорът на Исторически музей-Дупница Анелия Геренска, читалищни дейци, граждани и деца от програмата „Активно лято“.
Може да бъде изображение с 9 души, арфа и цигулка
Може да бъде изображение с 3 души, акордеон, тромпет, цигулка, арфа, кларинет и саксофон

Свързани новини

Остават 2 дни за регистрация във фестивала „Песни от извора“ в с. Петрово

vesito

ПРАЗНИЧЕН МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ В ОБЩИНА РАЗЛОГ

vesito

ОбС-Благоевград отмени решение за застрояване в местността “Бодрост“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.