Десетки любители на ходенето се включиха в общоградския поход в Кюстендил

Десетки любители на ходенето се включиха в общоградския поход от стадион „Осогово“ до сцена „Базиликата“ в Хисарлъка и отбелязаха световния ден на ходенето.
Община Кюстендили Обединен детски комплекс се присъединиха към тази инициатива, организирайки я съвместно с Българска федерация спорт за всички и финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Маршрутът на похода беше с различна трудност и продължителност, с цел да бъде #достъпен за всички желаещи, без ограничение възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.
Кметът инж. Огнян Атанасов поведе дългата редица със спортуващи към сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“.
„Добре дошли! Ходенето е здраве“, с тези думи се обърна към деца, учители и родители кметът на Кюстендил. „За нас ,които имаме привилегията да живеем в Кюстендил, този празник е двоен, защото можем да се разхождаме в прекрасния лесопарк и да дишаме чист въздух. “, каза инж. Атанасов. Той подчерта, че ходенето пеша ни помога да поддържаме много по-добро здраве.
Разходките не изискват купуването на скъпи фитнес уреди или посещаване на спортна зала. Те са подходящи за хора на всички възрасти, включително деца и подрастващи.
След разходката до местността Хисарлъка най- приятната част за децата бяха томболата и викторината със спортни награди.
Те бяха осигурени от Община Кюстендил Българска федерация спорт за всички, а децата ще могат да ги ползват при тренировки или разходки сред природата. Световен ден на #ходенето се организира за 32 пореден път от Българска федерация спорт за всички. Спортната проява е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021 -2024“, както е част и от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физическа активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
Може да бъде изображение с 7 души
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 3 души и акордеон
Може да бъде изображение с 3 души
Може да бъде изображение с 10 души и Саксайваман
Може да бъде изображение с 10 души и тълпа
Може да бъде изображение с 7 души и тълпа
Може да бъде изображение с 6 души, карта и текстово съобщение

Свързани новини

Откриха мъртва жена на жп линия

vesito

Редовна автобусна линия Банско-хижа Вихрен до 30 октомври

vesito

Специализиран семинар в Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.