Двама пияни шофьори влизат в затвора

Двама пияни шофьори влизат в затвора за изтърпяване на ефективна присъда. Районен съд – Дупница наложи ефективни наказания „лишаване от свобода“ за двама водачи, които се признаха за виновни в управление на МПС след употреба на алкохол и след употреба на наркотични вещества. Съдът одобри споразуменията постигнати между Районна прокуратура и защитата.

Обвиняемият Асен С., на 49 г., осъждан, се признава за виновен в това, че на 7 май т. г. около 01:20 ч. в гр. Рила, област Кюстендил, е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си 2.02 на хиляда. За това престъпление на обвиняемия се налагат следните наказания: „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг режим“; „глоба“ в размер на 500 лв.; „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година и 6 месеца.

39-годишният Емил Й., който също вече е осъждан, се признава за виновен за това, че на 28 декември 2022 г. в град Дупница, на кръстовището образувано от улица „Седма рилска дивизия“ и ул. „Цар Симеон Велики“, е управлявал МПС след употреба на амфетамин, метамфетамин, метадон. На обвиняемия се налага наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим, както и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“, за срок от 1 година и четири месеца, като се приспада времето, през което е бил лишен от право по административен ред, считано от 28.12.2022 година. Одобрените от Районен съд – Дупница споразумения са окончателни и не подлежат на обжалване.

Източник:24 часа

Свързани новини

Време е за развлечения! Хотелски комплекс „Боже име“ привлича клиенти с уют, чистота и вкусна храна

vesito

Времето днес, прогноза за вторник, 5 март

vesito

Изграждат площадка за медицински хеликоптери край село Фъргово, община Сатовча

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.