Гостуваща изложба „Искаш ли да поиграем?“ в Исторически музей-Разлог

Изложбата “Искаш ли да поиграем?” е на Исторически музей – Белово и
Исторически музей – Стрелча. Посветена е на децата и техните играчки от Античността до днес.
Гостуващата изложба “Искаш ли да поиграем?” ще бъде открита на 4 септември (сряда), в 11.00 часа. в Исторически музей – Разлог. Специални гости на събитието ще бъдат децата от детските градини в Разлог. Играчките винаги са имали важна роля в развитието на детето.
Преди децата са играели с пръчки, камъчета и други природни материали.
Изложбата ще бъде представена в осем цветни табла, където ще бъдат разказани историите на първите играчки, игрите на открито, ролевите и настолните игри. Специално табло ще бъде отделено и за музикалните играчки, които помагат на децата да разбират и управляват своите емоции, подобряват тяхната координация, насърчават социалните им умения, създават усещане за постижение.
Акцент в изложбата представляват историите около създаването на няколко играчки, любими на децата по целия свят, а именно мечето Теди и куклата Барби. “Искаш ли да поиграем?“ съдържа и много експонати, които ще ви пренесат назад във времето. Във връзка с гостуващата изложба, Исторически музей – Разлог започва инициатива за събиране на детски играчки от миналото – дървени кончета, влакчета и други, изработени в Разлог. Всеки, който желае да дари или да покаже играчка от миналото, може да го заяви в Исторически музей – Разлог.

Свързани новини

Кметът на Кресна със забрана за палене на открит огън на територията на общината

vesito

Кметът Първан Дангов на извънредна сесия: Във ВиК – Дупница е куче влачи рейс

vesito

Край на блокадата на Главен път Е-79 край Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.