В село Бистрица празнуваха Възнесение Господне-Спасовден

С празнична литургия, курбан и музикална програма, жителите и гостите на с. Бистрица празнуваха Възнесение Господене – Спасовден.
В официалното откриване на прекрасната родова среща и празник на с. Бистрица, организирано с общите усилията на читалищния секретар Силвия Начева, кмета Христо Христов и Община Дупница, участва и г-жа Валентина Караганова, зам.-кмет на Община Дупница, а специален гост на събитието беше кметът на Община Чавдар г-н Григор Даулов.
„За мен е изключително удоволствие да присъствам на традиционния събор в с. Бистрица, защото, бих могла да кажа, че село Бистрица е едно от най-прекрасните села в нашата община, не само заради мястото му на географската карта, а и защото тук живея прекрасни хора. Неслучайно и денят, в който сте избрали традиционно да се провеждате вашият събор, е Спасовден – един прекрасен и светъл празник, символ на възход и на надежда. Желая на всички ВИ здраве, благоденствие и успех във всяко Ваше начинание. “ , поздрави г-жа Караганова.
В богатата празничната програма участваха 4 групи самодейци от НЧ “ Светлина 1927″ с. Бистрица, ДГ „Детелина“ – филиал с. Бистрица, Фолклорен състав „Юнашки сърца“ гр. Сапарев Баня, Марио Василев и оркестър „Европа“, а „черешката на тортата“ бяха изпълненията на най-добрата шопска певица Димана Боянова.
Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора, акордеон, цигулка, дирндъл и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 16 души, бебе и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 2 души, танцуващи хора, дирндъл, акордеон и тълпа
Може да бъде изображение с 8 души, акордеон, цигулка, кларинет, тромпет и текстово съобщение

Свързани новини

Жителите на Благоевград дават оценка за услугите на Центъра за административно обслужване

vesito

Ловният сезон за дребен дивеч е открит

vesito

Изграждат комбинирана спортна площадка в двора на VII СУ Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.