В Дупница се проведе „Панорама на средните училища“

Вчера, в Спорта зала Дупница, се проведе Панорама на средните училища в Община Дупница. Презентацията, организирана от г-жа Стойчева от РУО Кюстендил, в партньорство с Община Дупница, бе открита от зам.-кмета на Общината Валентина Караганова .
“ Аз съм изключително радостна, че днес мога да открия такова събитие, като „Панорама на средното и професионалното образование в Дупница“. Поздравявам организаторите на днешното събитие за тяхната инициативност и за възможността, която предоставят на учениците да се запознаят с перспективите за тяхното бъдеще. Скъпи ученици, Вие сте на един съществен етап от Вашия живот, а именно – избора на средно образование. Желая Ви успех във всички Ваши бъдещи начинания.“, каза г-жа Караганова
Събитието има за цел – информиране на учениците от седми клас и техните родители с предлаганите профили и професии в профилираните и професионалните гимназии от община Дупница, включени в държавния план-прием за учебната 2024 – 2025 и осигуряване на информиран избор и кариерно ориентиране на учениците от седми клас от училищата на територията на общината.
В панорамата взеха участие 6 професионални и профилирани гимназии и средни училища от град Дупница – ПГ „Христо Ботев“, ПГ по Транспорт, СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, ПГ по ХВХТ, ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“ и ПГОСУ.
Може да бъде изображение с 2 души и текст, който гласи 'O'
Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 3 души, маса и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение

Свързани новини

Първо в ИА „Региона“! Тежка катастрофа край Баня! Жесток сблъсък между „Мерцедес“ и „КИА“

vesito

Започва изграждането на Южната дъга в Сандански

vesito

Град Гоце Делчев е домакин на състезание „Млад фермер“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.