Всички училища в Сандански са готови за първия учебен ден

Общо 3870 ученици тръгват на училище на 16 септември в Община Сандански. От тях 289 са първокласници. За всички родители, подали заявление, е осигурено целодневно обучение.
Сградният фонд на учебните заведения е в добро състояние, като всяко едно училище през лятната ваканция е извършило освежителни ремонти на класни стаи, коридори, физкултурни салони, кабинети и дворни пространства. Летните ремонтни действия в училищата ще бъдат приключени до началото на новата учебна година. За равен достъп до училищно образование, всички ученици, от I до XII клас, ще бъдат с безплатни учебници.
В детските градини в първа възрастова група ще влязат 239 деца, родени през 2021 г. Общият брой на децата в общинските детски градини е 1284. Във всички детски учебни заведения през летния сезон също бяха извършени ремонтни дейности на основните сгради и филиалите, както и на дворните пространства и скоро обновените и слънчеви детски градини и ясли ще посрещнат най-малките жители на общината.

Свързани новини

Партията на Зелените иска да се пази природата в Европа

vesito

ПОРЕДНИ УСПЕХИ ЗА БИАТЛОНИСТИТЕ НА БАНСКО НА ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО

vesito

Кметът Димитър Бръчков: Продължаваме да работим по рискови при природни бедствия обекти в общината

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.