Времето днес, сряда, 2 октомври: Слънчево и по-топло

Днес ще бъде слънчево и по-топло, с максимални температури между 19° и 24°, за София – около 21°, по Черноморието между 20° и 22°, предаде БНТ.

Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен. И в планините вятърът и там ще отслабне и ще бъде умерен, вече с посока от запад-югозапад. Ще бъде слънчево, с краткотрайни сутрешни мъгли Затопляне и слънчево време почти навсякъде на Балканите, с изключение на северозападните райони от полуострова, където на отделни места в Словения и Хърватия ще превали.

В четвъртък и петък повишението на температурите у нас ще продължи, по-съществено през втория ден, когато обаче ще има локални превалявания и гръмотевици, все още само в Западна България. В събота и неделя ще вали в много райони от страната, на места интензивно и с гръмотевична дейност, а температурите ще се понижават.

Свързани новини

Ето кои са полицаите, отказали подкуп от крадлива украинка

vesito

Нечовешка жестокост! Тормозят болна жена като в Средновековието

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 22 май

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.