Времето днес, прогноза за четвъртък, 27 юни

Днес над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, отново с опасност от градушки, предаде БНТ. Най-интензивни ще са явленията в северозападните райони. В тези райони се очаква и временно усилване на вятъра. На изток, където ще се задържи слънчево, вятърът ще е до умерен от изток. Максималните температури в страната ще са от 27°-28° в западните райони до 33°-34° в югоизточните, в София – около 28°. За тези, които ще стават рано, сутрешните температури утре ще са между 15 и 21 градуса, в София – 18.

По Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури там ще са между 24°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Облачно ще бъде в планините в Западна и Централна България. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, който временно ще се усилва. В петък на места валежите в Западна и Централна България ще продължат. Остава и повишена вероятността за локални интензивни явления и градушки, по-голяма в Рило – Родопската област. През почивните дни и в началото на следващата седмица ще бъде слънчево. Температурите постепенно ще се повишат и в неделя и понеделник дневните на места отново ще надхвърлят 35°.

Свързани новини

Ансамбъл „Пирин“ с благотворителен концерт „…И ЗА БЪДЕЩЕ“ в подкрепа на колега

vesito

“Звездите на театъра“ в Разлог

vesito

2 май ще бъде неучебен ден за учениците в община Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.