Времето днес, прогноза за сряда, 9 октомври

Днес максималните температури в по-голямата част от страната ще останат почти без промяна, между 23° и 28°, малко малко по-ниски в западните райони, където се очакват превалявания от дъжд, предаде БНТ. Ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Ветровито ще бъде и по Черноморието, но ще е и предимно слънчево, с максимални температури от 21° по северното крайбрежие, където сутринта ще бъде с мъгли, до 24° по южното.

В планините ще духа силен югозападен вятър, а на отделни места, главно в масивите в Западна България, ще има валежи от дъжд. Ветровито и с валежи ще бъде за пореден ден в западните райони от Балканите, но в по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево. И у нас в четвъртък ще бъде слънчево и топло за сезона, на места със сутрешни мъгли. В петък и събота ще има има райони с превалявания, през първия ден в западните и централните райони от страната, а през втория, когато предстои и захлаждане – в източните и южните. Понижението на температурите ще продължи и в неделя.

Източник: bntnews.bg

Свързани новини

Община Гоце Делчев се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

vesito

Частично е овладян пожарът край Струмяни

vesito

Пиян мъж скандализира клиентите на заведение в квартал „Струмско“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.