Времето днес, прогноза за понеделник, 7 октомври

В първия ден от новата седмица ще бъде предимно слънчево, в комбинация със слаб до умерен северозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от юг, предаде БТА. Максималните температури ще се повишат и ще са между 19° и 24°, в София около 20°. И по Черноморието ще е слънчево, с изолирани сутрешни превалявания над крайните северни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 21°-24°. Вълнението на морето ще е слабо.

В планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Температурите и там слабо ще се повишат и в курортите се очакват между 9 и 22 градуса. Във вторник ще бъде слънчево, а дневните температури ще се повишат и ще достигат на места 26°-27°. В сряда на отделни места в Западна и Северна България ще превали краткотрайно, но ще остане топло за периода, като затоплянето ще продължи и в четвъртък.

Свързани новини

Фестивалът „Изгрев от Айдара“ обединява саамодейни състави от България, Сърбия и Македония в село Изгрев

vesito

Въвежда се временна организация на движението в Кюстендил на 10 февруари

vesito

Вдигат с кран уникалната мраморна статуя на бог Хермес от античния град Хераклея Синтика

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.