Времето днес, прогноза за понеделник, 19 август: Остава слънчево и горещо, но ще …

Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ.

Около и след обяд обаче в западната половина на страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има валежи и гръмотевици. Остават и условията за градушки. В 5 области от страната е обявен жълт код за очаквани значителни количества на валежите – до около 35 л/кв.м. В останалите райони, с изключение на Източна България, предупреждението отново е за горещо време с температури следобед от 31° и 36°, в София – около 33°. На морския бряг ще се задържи слънчево, с повече облаци сутринта главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-североизток. Максималните температури ще са от 28° до 31°.

Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето сутринта в повечето райони ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва. Слънчево ще бъде в планините, с изключение на масивите от западната половина на страната – там след обяд ще бъде с купесто-дъждовна облачност. На повече места в югозападните части ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по билата и върховете – от север-североизток. Във вторник в много райони от западната половина от страната след обяд отново ще превали и прегърми. Дневните температури слабо и временно ще се понижат, в Източна България ще останат без промяна. В сряда превалявания ще има на места в Югозападна и в Централна Южна България. През следващите дни вероятността за валежи намалява, а температурите отново ще тръгнат нагоре.

 

Свързани новини

Йорданка Христова вдигна на крака публиката в Банско

vesito

Слънчева сряда, температурите отново скачат нагоре

vesito

Син уби баща си и се хвърли пред влак

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.