Времето днес, прогноза за петък, 7 юни

Тази нощ вятърът ще отслабне, а облачността навсякъде ще намалее, предаде БНТ. Минималните температури ще бъдат между 14° и 20° градуса, в София – 14°, а максималните – между 28° и 33°, в София – около 28°. Ще духа слаб вятър от изток. Ще бъде слънчево, но след обяд на отделни места, главно в планинските райони, е възможно да превали. По Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 20 -22°. Вълнението на морето ще остане слабо.

И в планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове на отделни места там ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще са между 17° и 20° , в Банско – около 26°. В събота и неделя бъде слънчево, но не са изключени следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в планинските и югозападните райони от страната.  В понеделник и вторник ще бъде още по-горещо, с валежи и гръмотевици главно в западната половина от страната. От вторник с южен поток дневните температури ще достигат 33 – 38°.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за петък, 13 октомври

vesito

29 са новите случаи на коронавирус в област Благоевград, 154 са регистрирани за изминалите 24 часа в страната

vesito

4 души пострадаха при катастрофата край село Места

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.