Времето днес, прогноза за неделя, 8 септември: Слънчево с временни увеличения на облачността

През деня ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 30°, в София – около 27°, предаде БНТ.

И на морския бряг ще бъде слънчево, с повече облаци след обяд, но и там валежи не се очакват. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Слънчево ще бъде и в планините, с повече облаци след обяд в масивите от Югозападна България. Макар, че и там валежи не се очакват, ще бъде много ветровито с умерен, временно силен вятър с посока от север-североизток.

Слънчево ще се задържи и в по-голямата част от Балканите, главно в планините и в Гърция ще превали и прегърми.

Чувствително захлаждане предстои у нас в началото на новата седмица – максималните температури в понеделник и вторник ще се понижат с около 7-8 градуса. Още през нощта срещу вторник ще започнат валежи, ще продължат и във вторник – очаква се да са интензивни и значителни по количество, на места придружени от гръмотевици. В четвъртък районите с валежи ще намалеят, ще има и слънчеви часове, ще започне и затопляне.

Свързани новини

Жители на Благоевград и служители на общинска администрация се включиха активно в кампанията „Да изчистим България заедно“

vesito

Екипът на Община Разлог отбеляза пенсионирането на Емилия Даракчиева.

vesito

Жълт код за валежи в почти цялата страна, възможни са градушки

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.