Времето днес, прогноза за неделя, 19 май

Днес отново на много места ще има превалявания, предаде БНТ. В планинските райони в Западна България валежите ще са временно интензивни, а в Югозападна България е възможно и да прегърми. Максималните температури ще са предимно между 21° и 27°. След обяд на места по Южното Черноморие също ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 16° до 19°.

Валежи ще има и в планините, временно интензивни и с гръмотевици ще са в западните масиви. След обяд валежите ще спрат. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части до силен северозападен вятър. През следващите дни ще има и слънчеви часове, но на много места и краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Температурите ще се повишат и във вторник максималните ще бъдат между 24° и 29°.

Снимка: Архив

Свързани новини

Запалиха светлините на коледната елха в Якоруда, кметът Мехмед Вакльов обеща: Пистата в местността „Трещеник“ скоро ще се отвори   

vesito

Не търсете работа – тя ще ви намери! Ето кои са най-перспективните специалности в ЮЗУ за 2024 г.

vesito

Община Дупница с официална позиция за новия паркинг

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.