Времето днес, прогноза за неделя, 18 август: Символично захлаждане с около…

Денят ще започне със слънчево време, предаде БНТ. След обяд в западната половина от страната отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. В планинските райони там се очакват временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Захлаждането на фона на валежите ще бъде съвсем символично – максималните температури ще се понижат с около градус и ще са между 31° и 36°, в София – около 33°. В 11 области от страната остава в сила код жълто.

За пореден ден на морския бряг ще се задържи слънчево, в комбинация с умерен вятър с посока от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 28° до 30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Слънчево ще бъде и в планините, с изключение на масивите в западната половина от страната, където в следобедните часове ще има райони с временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Свързани новини

Правителството: Конституционното дело по казуса „Румен Томов“ трябва да бъде отхвърлено

vesito

Благоевград става спортна столица на Югозападна България!

vesito

Община Благоевград организира тридневен форум под надслов „Срещаме се у дома“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.