Времето днес, неделя, 1 септември: Червен код за значителни валежи във…

Днес над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обяд все още ще има валежи, но и там в процес на спиране, предаде БНТ. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, по Черноморието между 25° и 28°. Червен код за значителни количества валежи е обявен в Бургаско. След голямото наводнение през септември миналата година общината в Царево предприе превантивни мерки, за да не се стигне до извънредни ситуации.

Почистени са речни корита и дерета, а общинските екипи и службите на МВР са в готовност, като остават на разположение в случай на опасност. От администрацията призовават гражданите да бъдат с повишено внимание, тъй като НИМХ е издал червен код за валежи в региона. С най-високата степен на предупреждение и за много опасно време са общините Царево, Малко Търново и Приморско. Според данните на НИМХ се очакват валежи с количество над 65 мм за 24 часа. С предупредителен оранжев код е община Созопол. Там се очаква количество валеж около 35-65 мм за 24 часа или интензивен валеж над 30 мм за шест часа. В сутрешните часове все още на изолирани места и в планините ще има слаби валежи. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, но отново, главно в следобедните часове, над източните и планинските райони ще има и краткотрайни валежи.

Свързани новини

Защо е важно да носим слънчеви очила?

Regiona

267 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас през изминалото денонощие, в Благоевград 15

vesito

Православната църква чества Света Анна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.