Времето днес, вторник, 22 октомври

Днес ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли, предаде БНТ.

Ще бъде малко по-топло, с максимални температури в повечето райони между 17° и 23°, в София – около 19°, на морския бряг, където сутринта видимостта също ще бъде временно намалена, от 15° до 18°. Вълнението на морето ще остане около 2-3 бала. Добри условия за туризъм в планините – ще бъде предимно слънчево, със слаб, по високите части – умерен вятър с посока от североизток. Слънчево ще бъде навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширен антициклон.

. С валежи и много ветровито ще бъде в северните части от континента – в Ирландия и в страните от Скандинавския полуостров. Ще продължи да вали и в Италия, по-интензивно в южните райони, където за пореден ден е в сила предупреждение за значителни количества. Затоплянето ще продължи и в сряда. Минималните температури още ще се повишат, но максималните постепенно ще се понижават. Мъглите ще стават все по-трайни, в четвъртък и петък ще има и повече облаци, а на места – и слаби превалявания.

Свързани новини

МБАЛ-Благоевград часове наред без рентген

vesito

ЕРМ ЗАПАД ОБЕЗОПАСИ ЗА ПТИЦИТЕ 4700 СТЪЛБА И МОНТИРА 940 ЩЪРКЕЛОВИ ГНЕЗДА ПРЕЗ 2023 Г.
Дружеството представи в Копривщица напредъка по двата проекта, които изпълнява по програма LIFE

vesito

Боговете на виното слязоха в село Илинденци

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.